{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
2.500 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
Siparişiniz 1-3 İş Günü İçinde Kargoya Verilecektir.
Ücretsiz ve Kolay İade
Mağazalar Hesabım Yardım
Ana sayfa

KURUMSAL

Website Çerez Politikası

Bu Website Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu Çerez Uygulamaları Hakkında Rehber kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi (“Eren Perakende”, “Şirket”, “Biz”) tarafından hazırlanmıştır.


Eren Perakende olarak www.intersport.com.tr adresindeki internet sitemiz (“Intersport”, “Site”) içerisinde size bazı özellikleri sunabilmek adına çerezler kullanmaktayız. Bu Politika’nın amacı, internet sitemizde kullanılan çerezler aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi çerezleri hangi amaçlarla kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.


Eren Perakende olarak www.intersport.com.tr adresindeki internet sitemiz (“Intersport”, “Site”) içerisinde size bazı özellikleri sunabilmek adına çerezler kullanmaktayız. Bu Politika’nın amacı, internet sitemizde kullanılan çerezler aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi çerezleri hangi amaçlarla kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.


1) Çerez ve Çerez Türleri

1.1) Çerez Nedir?

Çerezler, bir internet sayfası ziyaret edildiğinde kullanıcılara ilişkin birtakım bilgilerin kullanıcıların terminal cihazlarında depolanmasına izin veren düşük boyutlu zengin metin biçimli text formatlarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmakta olup isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.


Çerezler günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak ve ziyaretçinin çevrimiçi tercihlerinin hatırlanması sırasında cihazın tanınması olup neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.


1.2) Çerez Türleri Nelerdir?


A. Sürelerine göre çerezler:

a. Oturum Çerezleri Kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek verileri sağlamaktadır. Kullanıcı tarayıcıyı kapattığı zaman silinen, kısa süreli çerezlerdir.


b. Kalıcı Çerezler Oturum kapatıldığı zaman kendiliğinden silinmeyen, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanma tarihine kadar sunucuda yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır.


B. Kullanım amaçlarına göre:

a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler Site’nin çalışması; gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir.


b. Fonksiyonel/İşlevsel Çerezler Web sitesinde geçmişte yapılan kişiselleştirme ve seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunun hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.


c. Performans/Analitik Çerezler Analitik çerezleri olarak da bilinen performans çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiki ölçüme imkan veren çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.


d. Pazarlama/Hedefleme Çerezleri Pazarlama ve hedefleme çerezleri, çervrim içi hareketlerinizi takip ederek ilgi alanlarınızın bir profilini oluşturmak ve diğer sitelerdeki alakalı reklamları göstermek amacıyla faaliyet gösteren firmalar tarafından kullanılabilen çerezlerdir.


C. Sahipliklerine göre;

a. Birinci Taraf Çerezler Doğrudan ziyaret ettiğiniz Site tarafından cihaza yerleştirilmektedir.

b. Üçüncü Taraf Çerezler Site ile iş birliği içerisinde olan, reklam veren veya analitik sistem gibi Site dışında üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.


2) Çerezler ile İşlenen Kişisel Veriler

2.1) Çerezler ile Hangi Veriler Elde Edilir?

Site’de kullanılan çerezler aracılığıyla, IP adresiniz, özgün kullanıcı ID’niz, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, Site’deki özellikleri kullanımıza dair veriler, Site’deki gezinmenize dair bilgiler, Site’yi ziyaretinizin tarihi ve saati, Site’ye erişimde yaşayabileceğiniz hataların tespiti için erişim ve kullanıcı işlem kaydınız, Siteyi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz ve dil tercihleriniz ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir.


2.2) Çerezler Hangi Amaçlarla ve Hangi Hukuki Sebeplerle Kullanılır?


a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler

Site’nin kullanılması ile talep etmiş olduğunuz bilgi toplumu hizmetlerinin yerine getirilmesi, Site’yi düzgün bir şekilde kullanmanız ve erişebilmeniz amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda işlenen çerezler Site’nin çalışması için gerekli çerezler olup bu çerezlerin kullanılmadığı takdirde Site’nin fonksiyonlarından tam olarak yararlanamayabilirsiniz.


Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi kapsamında, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebepleri kapsamında işlenmektedir.


b. Fonksiyonel/İşlevsel Çerezler

Site deneyiminizi en üst düzeye çıkarmak ve Site işlevselliğini arttırmak amaçlarıyla kullanılmaktadır. Örneğin, Site’ye tekrar girdiğinizde tercihlerinizin hatırlanmasını sağlamak amacıyla kullanılan çerezler bu kategoriye dahil olmaktadır.


Site’de kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istemeniz halinde bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilir ve Site’nin işlevlerinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.


Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.


c. Performans/Analitik Çerezler

Site’yi kullanmanız esnasında gerçekleştirdiğiniz davranışların istatistiki çalışmaların ölçümünü sağlayan çerezlerdir. Site’den edindiğiniz deneyimin iyileştirilmesi ve analiz edilerek geliştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.


Örneğin, Site’de en çok tıklanılan özellikler veya ürünlerin tespiti, toplam ziyaretçi sayısının ölçülmesi için bu çerezler kullanılmaktadır.


Site’de sunduğumuz hizmetlerin geliştirilmesi için bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilir ve Site’nin işlevlerini geliştirmemiz için bize yardımcı olabilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.


Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.


d. Pazarlama/Hedefleme Çerezleri

Kişiselleştirilmiş pazarlama ve reklam faaliyetleri kapsamında ilgi alanlarınıza uygun olarak profilinizin oluşturulması ve size özel reklamların gösterilmesi için kullanılan çerezlerdir.


İlgi alanlarınıza uygun reklamlar görmek ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istemeniz halinde bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.


Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.


2.3) Çerez Listesi


a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler


2.3) Çerez Listesi

a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler

Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
__cf_bm Bu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımına ilişkin geçerli raporlar hazırlamak amacıyla web sitesi için faydalıdır. 30 Dakika useinsider.com Üçüncü Taraf
sessionid Bu çerez oturum sayısını sayar ve her bir ziyaretçi için anonim bir tanımlayıcı atar. 14 Gün www.intersport.com.tr Birinci Taraf

b. Performans/Analitik Çerezler

Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
_dc_gtm_UA-161958424-1 Google Analytics'in servis talep sayısını tutmak için kullandığı çerezdir Oturum çerezi www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_ga_KKS3H7YT5W Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. 2 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_gid Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. 1 Gün www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_ga Google Analytics tarafından kullanılan bu çerez ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. 2 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf

a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler

Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
s Scarab Research tarafından atanan bu çerez, tüketicilerin alışveriş deneyimlerini takipleme ve uygun ürün teklifleri oluşturmak üzere kullanıcı davranışını analiz etmek için kullanılır. Oturum çerezi recommender.scarabresearch.com Üçüncü Taraf
cdv Kişiselleştirilmiş ürün önerilerini sayfada görüntülemek için kullanılan çerez. 1 Yıl recommender.scarabresearch.com Üçüncü Taraf
u Bu çerez, web sitelerinde ziyaretçileri izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcı için alakalı ve ilgi çekici ve dolayısıyla yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli reklamlar göstermektir. 60 Gün adform.net Üçüncü Taraf
SM Aynı reklam ağını kullanan web siteleri arasında tekrar ziyaretler sırasında kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlara izin vermek için kullanılır. Oturum çerezi c.clarity.ms Üçüncü Taraf
SRM_B Microsoft Advertising tarafından benzersiz bir kimlik oluşturmak için kullanılır. 1 Yıl c.bing.com Üçüncü Taraf
ANONCHK Microsoft Clarity ürününün kullanıcının web sitesindeki davranışlarını ölçmek için kullandığı çerezdir. 10 Dakika c.clarity.ms Üçüncü Taraf
ts Bu çerez Dailymotion tarafından videoların çalıştırılması işleviyle kullanılır. 1 Yıl creativecdn.com Üçüncü Taraf
MR Bu, web sitesinin dahili analiz amacıyla kullanımını ölçmek için kullandığımız bir Microsoft MSN çerezidir. 7 Gün c.clarity.ms Üçüncü Taraf
CLID Isı haritası ve oturum kaydı için kullanılır. 1 Yıl www.clarity.ms Üçüncü Taraf
cto_bundle Criteo tarafından sayfalar arasında işlevler sağlamak için kullanılır. Oturum çerezi www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_gcl_au Dönüşün oranını ölçen Google Adsense çerezidir. 90 Gün www.intersport.com.tr Birinci Taraf
__rtbh.lid RTB House kullanıcı kimliğini takip etmek amacıyla kullanılan bir çerezdir. 1 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_fbp Web siteleri arasında ziyaretleri depolamak ve izlemek için kullanılan çerezdir. 90 Gün www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_clck Bu çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak ve web sitesinin nasıl çalıştığına ilişkin bir analiz raporu oluşturmaya yardımcı olmak için 1 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_tt_enable_cookie Web sitemizdeki davranışlar ve satın almalar hakkında veri toplayan TikTok çerezini kullanarak kendimizi pazarlamak ve reklamlarımızın etkisini ölçmek için bu çerez kullanılır. 1 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_ttp Bu çerez Tiktok Pixel tarafından reklam kampanyalarınızın performansını ölçmek, iyileştirmek ve kullanıcının TikTok'taki deneyimini (reklamlar dahil) kişiselleştirmek için kullanılır. 1 Yıl www.intersport.com.tr Birinci Taraf
_clsk Geçerli oturum sırasında web sitesinde ve alt sayfalarında geçirilen süreye ilişkin verileri depolar. 1 Gün www.intersport.com.tr Birinci Taraf
NID Kullanıcı verilerini saklayan, reklam gösterimi ve hedefleme amaçlı kullanılan çerezdir. 183 Gün google.com Üçüncü Taraf
MUID Benzersiz bir kullanıcı kimliği olarak Microsoft tarafından yaygın olarak kullanılır. Tanımlama bilgisi, kimliği birçok Microsoft etki alanında senkronize ederek kullanıcı takibini sağlar. 1 Yıl clarity.ms Üçüncü Taraf
scarab.visitor Bu çerez, web siteleri için davranışsal hedefleme ve kişiselleştirme araçları sağlayıcısı olan Scarab platformunun hizmetlerini kullanan web siteleri tarafından kullanılan birinci taraf bir tanımlama bilgisidir. Oturum çerezi www.intersport.com.tr Birinci Taraf

d. Çerezler Aracılığıyla İşlenen Kişisel Verilerin Aktarımı


Çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz; Site hizmetlerinin kişiselleştirilmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülebilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile yurt içinde yer alan Tedarikçilerimize aktarılmaktadır.

Ayrıca kişisel verileriniz, Performans/Analitik çerezlerine onay vermeniz halinde; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla sınırlı olarak yurt dışında yerleşik üçüncü taraf altyapı sağlayıcı Google Analytics aracılığıyla yurt dışındaki sunucularda işlenecektir. Bu kapsamda; tarafınıza ait kişisel veriler, açık rızanıza dayalı olarak, gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sunucuları yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılara aktarılacaktır.

Site’de bulunan çerez yönetim paneli aracılığıyla Pazarlama/Hedefleme Çerezlerine onay vermeniz halinde; ilgili kişisel verileriniz, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi ve stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla açık rızanıza dayalı olarak pazarlama hizmetleri konusunda hizmet aldığımız Tedarikçilerimize aktarılacaktır. Bu kapsamda; tarafınıza ait kişisel veriler, açık rızanıza dayalı olarak, gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sunucuları yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılara aktarılacaktır.

Site’de sizlere sunulan çerez yönetiminin teknoloji alanındaki tedarikçilerimiz tarafından sağlanan programlarımız aracılığıyla gerçekleştirilmesi sebebiyle çerezlerin kullanılmasına ilişkin açık rıza vermeniz halinde zorunlu çerezler haricindeki çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz yurt dışında yer alan teknolojik altyapı tedarikçilerimize aktarılacaktır. Kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımına açık rıza vermek istememeniz halinde çerez yönetim aracı ile rızalarınızı yönetebilirsiniz.


3) Çerezler Nasıl Yönetilir?

Site’de kullanılan çerezleri her zaman kontrol edebilir ve kullanımına izin verdiğiniz çerezlerin iznini her zaman geri alabilirsiniz.


Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi Site’yi ilk ziyaretinizde karşınıza çıkan çerez bildirim panelinde sormaktayız. Bu panelde çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesini kabul edebilir, Site’nin çalışması için zorunlu olan çerezler haricinde reddebilir veya çerez yönetim panelinden çerez türü bazında onay veya ret verebilirsiniz.


Çerez tercihlerinizi tarayıcı ayarlarınızı güncelleyerek de yönetebilirsiniz. Çerez tercihlerinizi bu şekilde yönetmek için belirli tarayıcılarda çerez tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz. Detaylı bilgi için ilgili tarayıcının ayarlar sekmesini incelemeniz gerekmektedir. İnternet tarayıcınıza göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, çerez tercihlerinizi yönetebilirsiniz:


Google Chrome → Tarayıcınızın “ayarlar” kısmında yer alan “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz. Mozilla Firefox → Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “Menüyü Aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” butonuna tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesinden çerez tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. Diğer tarayıcılar için de (Opera, Microsoft Edge gibi), ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.


Çerezleri tarayıcınızın ayarlarını kullanarak tamamen kaldırmanız halinde Site’nin düzgün çalışması için zorunlu olan bazı çerezleri de engellemiş olursunuz. Bu durum Site’nin düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle çerezlere ilişkin tercihlerinizi tarayıcı ayarlarından güncellemek yerine Site’deki çerez ayarlarını kullanarak güncellemenizi öneririz.


4) Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Haklarınız

Kanun’un 11. maddesi kapsamındaki haklarınıza ilişkin detaylı bilgi için Website Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz.